U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het unieke verhaal van The Lady and the Lake heeft helemaal niets met het verhaal van King Arthur te maken. Of toch wel? Kleine overeenkomsten in de Magie zijn er wel te vinden. Mijn streven is dan ook om het publiek te betoveren en kennis te laten maken met een andere wereld.  The Lady and the Lake verteld het verhaal van twee geliefde wiens  vurige wens is om samen door het leven te gaan. Dit verlangen wordt gruwelijk verstoord. Jaloezie en macht spelen hierbij een grote rol, net als in het hier en nu. Maar in het verhaal van The Lady and the Lake gaat het publiek kennis maken met de andere kant van de duisternis. Waarbij in iedere kiem een kern zit gevuld met licht en liefde. Een kwaadaardige ziel kan transformeren in de pure vorm van haar bestaan. The Lake vormt de brug naar een ander bestaan. Iets dat zo tragisch verloopt, krijgt toch nog een heel mooi einde. 

  

Enkele recensies van bezoekers van het muzikale verhaal van The Lady and the Lake: 

In de schitterende ambiance van Auberge De Rousch te Heerlen, leidde Bertien van Oppen het aanwezige publiek in woord, zang en muziek door de zich in Schotland afspelende legende van Lady Rose.
Een mysterieus verhaal over (verboden) liefde, jaloezie, wraak, moord, een vloek die zich afspeelt in een kasteel en waarbij Lady Rose, een graaf, gravin en een wijze oude vrouw hoofdrollen vervullen.
De voorstelling bestond uit 6 vertelde hoofdstukken gevolgd door muziek vóór en 7 ná de pauze. Verhaal en muziek zijn allemaal van de hand van Bertien. Haar mooie verschijning in een schitterende jurk, haar boeiende verhaal en haar karakteristieke stemgeluid tijdens het zingen van de Keltische liederen onder gitaar of pianobegeleiding, maakte de voorstelling tot eenmysterieuze gebeurtenis.
Zij schreef alle tekst en muziek voor de voorstelling. Bertien wordt wel eens beschreven als een eigenzinnige, authentieke en tikkeltje eigenwijze zangeres, muzikante en lied- en tekstschrijfster. Dat is maar goed ook, want zo wordt het publiek verrast door eens iets anders dan de standaard lounge muziek.
 

Bertien, bedankt voor de mooie avond. Ga lekker door met de verdere uitwerking van de voorstelling. Jij hebt het aangedurfd om in je eentje deze voorstelling te maken. Chapeau!
Move one, little songbird....

Jacques Smeets, auteur van o.a. De blauwe diender

Ik heb één van de concerten uit de serie bijgewoond. Vond het een leuk optreden....! Best knap dat hele verhaal, leuk concept ook, muzikaal goed omlijst op een prettige locatie. Prima avondje uit, was het ....! Alexander Vanderpol, Best