U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Magie van 444Hz         Bertien van Oppen 26-8-2020

 

Een tijd geleden had ik mij al eens verdiept in bepaalde frequenties in de muziek. Het aantal golfbewegingen per seconde dat een toon produceert, deze eenheid wordt weergegeven in Herz. Bij het vaststellen van de frequentie gaat men uit van de vierde A op de piano, dit is de tweede A op de gitaar, simpel gezegd. 

Normaal gesproken gaat men bij een standaard stemming uit van 440 Hz. Dit is een stemming die internationaal is vastgelegd in 1936. Zodat alle instrumenten goed op elkaar zijn afgestemd.

In de muziek werk ik altijd samen met Engelen, eigenlijk in alles dat ik onderneem in het leven. Ik voel ze, ik zie ze en mijn katten Koël en Maya kijken met mij mee. Mijn dierbaarste vriendin Vivian weet dit maar al te goed. 

Ze hoorde hoe ik mijn gitaar stemde en zei: “je kunt ook in 444Hz stemmen”. “Ja, dat klopt zei ik”. Aangezien 444 een Engelen getal is, die bij Doreen Virtue als volgt wordt omschreven: 

Duizenden Engelen omringen je op dit moment, ze houden van je en steunen je. Je hebt een heel sterke en heldere verbinding met het Engelenrijk, en je bent zelf een Engel op aarde. Je hebt niets te vrezen, alles is goed.

Wat is er dan mooier om hier je gitaar op af te stemmen. Dus ik pakte het stemapparaat en stelde het in op 444Hz. Ik stemde eerst de klassieke gitaar.

Ik begon te zingen en Vivian kwam op een stoel naast mij zitten. Ze keek mij aan en zei, “dit is zoveel mooier, nu klinkt je stem zoals je werkelijk bent, nu raakt het mij”. “Ik krijg er zelfs kippenvel van”. Mijn gitaar klonk zoveel zuiverder. Het leek net of alles in opeens getransformeerd werd naar een heel nieuwe dimensie. Ik pakte de Folk gitaar en stemde deze eveneens in 444Hz. Ook de vlotter nummers klonken zoveel mooier. Het was Magie.

Nu de instrumenten in 444Hz zijn gestemd worden de poorten naar het Engelenrijk nog verder geopend. Het contact nog intensiever. Er lijkt geen onderscheid meer te bestaan tussen het zielenrijk en de rationele wereld. Deze transformatie zou ik graag overbrengen op het publiek. Vivian is op dit gebied mijn beste maatje en tevens coach. Via Maanergie geef ik nu ook verschillende workshops intuïtief zingen en een mooie instrumentale meditatie onder begeleiding van de wonderschone Libelle. 

Vanaf nu gaan Maanergie en Bertien Art Works samen door het leven, dus houd voor de mooie workshops en de komende concerten ook de website van Maanergie in de gaten. Er staan verschillende mooie evenementen in de planning waarin de magie van de Maan en kunst, cultuur en muziek elkaar doorkruist.

Foto, Frans Breemen